Воскресенье, 19.05.2024, 14:10
Приветствую Вас Гость | RSS


Сєвєродонецька міська публична бібліотека

Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа

Главная » 2013 » Октябрь » 8 » Ви зібралися з дитиною до Росії. Незабудьте документи
14:39
Ви зібралися з дитиною до Росії. Незабудьте документи

Які документи потрібно мамі мати з собою, щоб не виникло проблем при перетині кордону та перебуванню на території Росії.

Необхідно мати нотаріально посвідчену довіреність від папи дитини, про те що папа не проти виїзду дитини закордон та оригінал свідоцтва про народження.

Особам, які супроводжують неповнолітнього під час його прямування за кордон, потрібно мати паспортний документ супроводжуючої особи (передбачений міжнародними угодами), проїзний документ дитини (свідоцтво про народження – тільки для поїздок у Російську Федерацію, а також для мешканців прикордонних районів, визначених відповідними угодами про спрощений пропуск з Республікою Білорусь), а також нотаріально засвідчену згоду батьків (законних представників) у якій визначено державу прямування та проміжок часу перебування у цієї державі. Нотаріально засвідченої згоди іншого з батьків, який не супроводжує дитину, посадова особа Державної прикордонної служби України не вимагає у випадку наявності оригіналів або нотаріально засвідчених копій:

  • свідоцтва про смерть другого з батьків;
  • рішення суду про позбавлення батьківських прав другого з батьків;
  • рішення суду про визнання другого з батьків безвісно відсутнім;
  • рішення суду про визнання другого з батьків недієздатним;
  • рішення суду про надання дозволу на виїзд за межі України громадянина, який не досяг 16-річного віку, без згоди та супроводу другого з батьків;
  • довідки відділу запису актів цивільного стану (ЗАЦС) про те, що відомості про батька записані за заявою матері відповідно до частини першої статті 135 Сімейного Кодексу України (зі слів матері) (під час виїзду дитини за кордон у супроводі одинокої матері);
  • коли другий з батьків є іноземцем або особою без громадянства, що підтверджує запис про батька у свідоцтві про народження дитини;
  • коли у паспорті громадянина України для виїзду за кордон, з яким прямує дитина, або у проїзному документі дитини є відповідний запис про вибуття на постійне проживання за межі України чи позначення про взяття на консульський облік у дипломатичному представництві України за кордоном. 

Які  необхідно мати  документи з собою  на дитину (дитині 7 років).

Оригінал Свідоцтва про народження.

Чи потрібен в цьому випадку  також дозвіл батька дитини, якщо мати перебуває з ним в розлученні та вважається матір’ю, що сама виховує дитину.

Так. Якщо батько не позбавлений батьківських прав, він обов'язково повинен видати довіреність. Однак, якщо батько проти, можна звернутись до суду та в судовому порядку отримати дозвіл на виїзд дитини. 

Чи може мама перетинати кордон з Росією за паспортом України, чи їй потрібно  закордонний паспорт.

Кордон з Росією поки що можна перетинати й за паспортом громадянина України. Однак, все йде до того, що цю норму відмінять. Рекомендую перед самою поїздкою уточнити ще раз.

Просмотров: 2037 | Добавил: Библио-1 | Рейтинг: 5.0/7
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031